sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Ce contine un parfum


Sunt sigura ca multi dintre voi nu stiu care este exact structura unui parfum conventional. Ce stim este ca parfumul este un amestec de substante placut odoriferante care ne incanta noua simturile. Aceste substante odoriferante pot fi naturale (aproximativ 400 tipuri de uleiuri esentiale, absolute, rasini, etc) sau sintetice (aproximativ 4000). 
Parfumurile pe care le cunoastem noi contin atat substante naturale cat si sintetice, unele in procentaj mai mare decat celelalte. Aceste substante formeaza concentratul care trebuie lasat cateva saptamani la omogenizarea si macerare. 

Ce voiam eu sa va spun de fapt e ca parfumurile conventionale contin intre 50 si 1000 ingrediente si uneori chiar mai multe. O formula de parfum contine:

Sursa- excipient (alcool); 
- ulei de parfum (amestec de substante naturale si sintetice plus fixatori inodori sau cu miros slab)
- auxiliari (antioxidanti, solubilizatori, emulgatori);
- coloranti;

In parfumurile naturale lipsesc colorantii (deoarece parfumurile capata culorile uleiurilor esentiale) si fixatorii sintetici. Interesant, nu? Eu m-am intrebat mereu ce contine un parfum si care sunt substantele datorita carora miros ataaat de bine si uite ca am descoperit :) 

Referinte:
Octavian Sever Coifan, "Parfumul - Ghidul Esential".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Esentele Ameliei Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.