sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Cum se poarta un parfum


Pentru unii titlul poate parea ciudat dar am tinut neaparat sa spun asta pentru ca prea de multe ori am vazut lume parfumandu-se cum NU trebuie. Parfumul trebuie sa accentueze mirosul natural nu sa-l mascheze.

Aplicarea corecta a parfumului incepe odata cu dusul de dimineata. Aici aveti doua optiuni: ori folositi un sapun din aceeasi gama cu parfumul ori un sapun natural fara miros. Motivul este evident: aroma sapunului modifica mirosul emanant de pielea data cu parfum.
Apoi, pentru ca mirosul sa dureze mai mult, e necesar ca pielea sa fie hidratata cu o lotiune/ulei de corp din aceeasi gama sau cu o lotiune/ulei fara miros, your choice.


 Dupa operatiunile de mai sus, parfumul preferat se aplica dupa cum urmeaza:


-  daca e un parfum cu pulverizator, aplicati de la o distanta de aproximativ 10-15 cm pentru o dispersie frumoasa si corecta a parfumului pe piele. Daca il veti pulveriza de la o distanta mai mica, se prelinge si aroma nu se disperseaza uniform. O alta varianta este sa pulverizati in aer si sa treceti prin el (eu prefer varianta asta cand vreau un miros discret)

- daca e un parfum cu aplicator, treceti degetul pe gura sticlutei si aplicati-l in zonele cu puls. Este bine sa evitati folosirea aplicatorului/capacelului deoarece se poate intampla ca pe suprafata acestuia sa ramana reziduuri de pe piele care pot contamina parfumul.

Cele mai importante zone de aplicarea unui parfum sunt zonele cu puls: lobul urechii, gat, intre sani, incheietura mainii si in spatele genuchilor pentru un efect fermecator. :) 

Zonele cu puls sunt zonele unde circulatia sangelui este mai intensa si temperatura corpului cea mai ridicata ceea ce face ca aroma sa se "ridice" mai repede. Aveti grija sa nu-l aplicati totusi in TOATE zonele cu puls ca s-ar putea sa fie prea mult. 

Un alt aspect foarte important este sa nu frecati zonele parfumate si niciodata sa nu amestecati doua parfumuri diferite.

Pe timpul zilei parfumul se reaplica ori de cate ori se considera necesar (aveti grija sa fiti siguri ca e necesar sa nu va intoxicati colegii de munca:)) in functie de ocazie, perioada a zilei, etc. Parfumurile se pastreaza la loc racoros, intunecat si ferit de lumina si razele soarelui. 

Mie personal mi se pare sublim sa porti un parfum de calitate...mi se pare ca e cea mai buna si secreta arma de seductie a unei femei.

"You should wear perfume whereever you want to be kissed..." (Coco Chanel)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Esentele Ameliei Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.