sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Intrebari frecvente despre parfumurile naturale


1. Ce inseamna "parfum natural" ?
Notiunea de "parfum natural" se refera la extract de parfum, parfum, apa de toaleta, apa de colonie, aftershave creat strict din esente naturale, uleiuri esentiale, absolute, tincturi si o baza de alcool sau ulei vegetal. 

2. Sunt parfumurile naturale sigure din punct de vedere al impactului asupra sanatatii?
Desi sunt sigure din punct de vedere al calitatii si puritatii ingredientelor folosite, exista posibilitatea aparitiei unei reactii alergice ale pielii datorita compusilor din uleiurile esentiale. De aceea este recomandabil ca de fiecare data cand intentionati sa folositi un parfum natural sa efectuati un mic test de alergie. 

3. Cat timp persista mirosul unui parfum natural?
Datorita ingredientelor folosite, mirosul unui parfum natural nu persista la fel de mult ca al unui parfum conventional. In functie de tipul de piele, asteptati-va sa-i simtiti aroma undeva intre 4-6 ore. Este foarte important sa fiti deschisi spre aromele naturale pentru ca nu seamana cu nimic din ce v-a obisnuit parfumeria conventionala. 

4. Cum se explica pretul unui parfum natural?
Parfumurile naturale contin esente rare, pretioase obtinute din plante, flori, rasini, condimente care necesita un grad mare de prelucrare pentru a fi obtinute. De exemplu, 1 g absolut de tuberoza este echivalent cu 1 g aur. 

5. Care este termenul de valabilitate al unui parfum natural?
Datorita faptului ca nu au conservanti sintetici, parfumurile naturale trebuie pastrate ferite de lumina puternica si razele soarelui, la loc racoros si bine inchise. In aceste conditii, un parfum natural poate fi folosit timp de 2 ani fara probleme.

6. Ce contraindicatii are un parfum natural? 
-Unele parfumuri naturale contin uleiuri esentiale fototoxice. In acest caz este bine sa evitati folosirea lor direct pe piele inainte de a iesi la soare.
-Femeilor insarcinate li se recomanda doar apele de toaleta usoare, sau parfumurile de puls pe baza de ulei vegetal si nu extractele de parfum concentrate.
-In cazuri de epilepsie parfumurile naturale sunt de evitat.
-Alergii respiratorii-mare atentie daca stiti ca aveti probleme respiratorii. Nu mirositi parfumul direct din flacon, asteptati ca alcoolul sa se evapore. 
-Copii mai mici de 3 ani.

Cam acestea sunt intrebarile cele mai intalnite, daca mai aveti si voi altele, le astept cu drag si le adaug aici. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Esentele Ameliei Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.