miercuri, 14 martie 2012

Zeus - apa de toaleta Les Essences d'Amelie

Nu stiu de ce nu v-am povestit pana acum despre "Zeus", singurul parfum pentru barbati din gama Les Essences d'Amelie. L-am neglijat luata fiind de val de succesul nebun al "Jasmin" si "Inception" iar pentru asta imi pare rau. Drept urmare, ii voi dedica un articol intreg sa nu se simta subestimat. 

"Zeus" a fost creat pentru un prieten foarte bun pentru care ideea de parfum natural era un mare mister. Bineinteles, n-am putut nici sa-l intreb ce arome prefera avand in vedere faptul ca pentru el toate parfumurile miros "bine" si atat :) Cunoscandu-i personalitatea foarte puternica (e Varsator) i-am ales acele uleiuri esentiale care am considerat ca intrunesc calitatile olfactive potrivite pentru aceasta zodie. 

Top: menta, pin
Mijloc: lavanda
Baza: vetiver, patchouli, benzoina, smirna

Am pornit in construirea acestui parfum de la aroma de fum, lemnos-ierboasa a vetiverului. Vetiverul este unul dintre cele mai folosite uleiuri esentiale din parfumerie si are proprietati exceptionale de fixare a celorlate arome. In stare pura are o aroma destul de ciudata pentru a putea fi purtata ca si parfum asadar i-am adaugat patchouli (una dintre marile mele iubiri olfactive:), dulcea benzoina si smirna pentru a-i ofera un caracter mistic, religios (smirna miroase incredibil, va recomand sa o incercati in aromatizarea incaperii pentru a va induce o stare de calm, pace, meditatie). 
Baza rezultata era puternica, ametitoare si avea nevoie de note mai calde, temperate, cu mai putina personalitate odoranta. Au intrat in joc lavanda (este una dintre aromele cele mai apreciate de catre barbati), pinul silvestru si menta. Aici am avut putin de furca pentru ca menta, desi este nota de varf, are tendinta initiala de a "inghiti" pe celelate in primele 5 minute de la pulverizare.

Dupa cateva experimente cu mult-preaminunatul si alunecosul ulei esential de menta, a rezultat un parfum puternic, distinct si cu personalitate. Este departe de orice idee de comercial si cu siguranta cel care-l va purta va iesi in evidenta intr-un mod absolut special si inedit. Are o persistenta ridicata, (peste 8 ore) schimbandu-si progresiv caracterul olfactiv. Si ca sa va spun un secret: ce e mai bun vine abia la urma. :)

Il puteti gasi aici

1 comentarii:

Vanessa spunea...

ador aroma de menta, vreau!

Trimiteți un comentariu

 

Esentele Ameliei Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger

Visit InfoServe for Blogger backgrounds.